Esport i Gènere

Malgrat els avenços en la nostra societat, es segueix observant poca presència de les dones en l’àmbit de l’esport.

Mitjançant l’”Esport i gènere” pretenem desenvolupar actuacions per aconseguir la igualtat entre dones i homes.

Nous materials per a la prevenció de les relacions abusives de parella a l'adolescència

Vídeo de sensibilització, per apoderar les noies i alertar-les contra el control en les relacions afectives de parella, #DesactivaelControl.

GUIA PAFiC per a la promoció de l’activitat física en noies

Des del Consell Català de l'Esport, s'ha publicat en català la guia PAFiC per a la promoció de l'activitat física en noies. Aquesta guia és el resultat del treball d'un grup d'investigació sobre l'activitat física als centres escolars d'Educació Primària i Secundària, on continuen persistint molts dels estereotips de gènere tradicionals, i com a proposta per a la intervenció educativa al centre escolar que tracta de donar resposta a aquesta problemàtica. Podeu descarregar-la fent clic aquí hop over to this site.


25 novembre: Dia Mundial per a l’eliminació de la violència envers les dones

El proper 25 de novembre és el Dia Mundial per a l’eliminació de la violència envers les dones, per aquest motiu us emplacem a adherir-vos a la campanya per arribar al màxim d’entitats esportives de tota Catalunya mitjançant la lectura pública en activitats esportives de competició o de lleure, per tota Catalunya durant la setmana del 23 al 29 de novembre.

Amb l’adhesió al manifest, el món de l’esport declara que vol “aixecar la veu, ferma, alta i clara per denunciar la vulneració constant dels drets humans que suposa la violència contra les dones i aconseguir que la paraula ‘dona’ deixi d’associar-se a debilitat o dependència”, alhora que apel·la a “promoure un canvi de mentalitats” i a traslladar a tots els àmbits de la vida “valors de l’esport com l’esforç, el treball, el sacrifici, la lluita, el respecte o la superació”.

Adhesió i manifest