Històric d'articles

SEMINARI DE TARDOR

Publicat a Notícies dels Consells

La Càtedra d’Esports i Educació Física de la Universitat de Girona amb la col·laboració del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, han organitzat el Seminari de tardor.
El seminari va dirigit especialment a Mestres d'Educació Física, Professors, AMPAs, educadors, monitors que treballin amb l'esport extraescolar i especialment per a la primera xerrada, tècnics i polítics.


 

La Càtedra d'Esport i Educació Física, enfoca el Seminari de Tardor a una realitat social complexe. El proper mes de novembre (dilluns 5,19 i 26 de novembre) experts en educació i gestió d'exclusió social impartiran el Seminari a Banyoles (IES Pere Alsius) de 19 a 21 hores.

En uns moments socials complexos i en el marc d’una societat incerta, canviant i a voltes imprevisible, què podem fer per evitar o minimitzar els riscos d’exclusió social? Poden l’activitat física i l’esport ajudar a assolir aquest objectiu tan desitjable? I, si és així, què cal revisar i com caldria plantejar-se aquestes activitats per tal d’avançar en aquesta direcció?

Aquest és, fonamentalment, el punt de partida del cicle de conferències que presentem a continuació. La finalitat no és cap altra que reflexionar i discutir, en la teoria i en la pràctica, sobre el paper de les institucions i de les persones que treballen a diari en benefici d’una societat més justa i solidària. I, en el camp que ens ocupa, analitzar i valorar les possibilitats de l’activitat física i de l’esport com a mitjà privilegiat d’intervenció.

Els experts que impartiran el Seminari, són reconeguts professors a les respectives universitats i en l'àmbit acadèmic. El Dr. Chris Kennet, és director del Undergraduate Business School, La Salle (Universitat Ramon
Llull) i Doctor en gestió d’exclusió social i l’esport per Universitat de Lougborough. El Dr. Ignasi Vila, és professor de la Universitat de Girona, catedràtic de Psicologia evolutiva i de l’educació. Per últim, la Dra.
Glòria Rovira, és professora de l’EUSES (Universitat de Girona) i Doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de Lleida.

Es tractarà la integració social desde una visió més global, a nivell d'exclusió social i les polítiques d'intervenció institucionals i ents que poden afavorir-ho. Des de la vessant més psicològica i educativa, entendre quines serien les claus per minimitzar el risc d'exclusió social. Per últim, des d'una vessant pràctica, amb tasques i activitats que poden afavorir la integració social amb l'Educació Física i l'Esport com a mitjà.

Esperem que pugui ser del vostre interès confirmant l'assistència al Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.