Històric d'articles

3a Rialp Matxixics

Publicat a Notícies dels Consells

El passat 26 d’octubre, amb una participació de més de 300 atletes, va tenir lloc la tercera edició de la primera cursa escolar de muntanya, La Rialp Matxixics organitzada pel Consell Esportiu del Pallars Sobirà.

S’ha comptat amb el suport dels diferents runners de la comarca i comarques veïnes, que han fet costat a tots els nens i nenes participants moments previs a l’activitat i durant tots els recorreguts.

Entre aquestos grans esportistes col•laboradors, destaquem la presència del Joel Jaile, guanyador de la Goldsteig-ultra-race, l'ultra trail més llarga d'Europa, i del “megacrack” pallarès Jordi Marco, d’una molt bona trajectòria en curses de muntanya .

La cursa,estava formada per tres circuits atenent l’edat i categoria dels participants:
- El circuit A, de 7,5 km I 400M de desnivell positiu, pels atletes de 5è a 2on de batxillerat, egon circuit.
- El circuit B, DE 4 KM i 200m de desnivell positiu, pels atletes de 1r a 4rt de primària.
- El circuit C, amb un recorregut d’1 Km, pels més petits, categories P3, P4 i P5. En aquest cas, tenint present l’edat dels participants, els escolars podran anar acompanyats.

La cursa ha finalitzat amb l’entrega de premis, un sorteig per a tots els participants i una medalla de participació per tots els esportistes del circuit C.

Aquesta activitat, organitzada pel Consell Esportiu del Pallars Sobirà, juntament amb les escoles i AMPES de la comarca i l’equip de la Matxicots de Rialp, compta amb el suport d’entitats públiques (ajuntaments, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Diputació de Lleida, Bombers de Sort, Creu Roja, Mossos d’Esquadra i altres serveis d’emergència i rescat de l’Alt Pirineu), entitats privades i un gran nombre de voluntaris  que, de forma desinteressada, fan possible projectes com aquestos amb els nens/es com a protagonistes principals.