Històric d'articles

Jornades Orientació al Comportament al CE Baix Empordà

Publicat a Notícies dels Consells

 
 

El Consell Esportiu del Baix Empordà, conjuntament amb l'AE Monells organitzaren el passat dissabte 4 d'abril la Jornada de les JOC - Jornades d'Orientació al Comportament - amb la participació del Sr. Pep Marí i del Sr. Xavier Carpintero com a ponents de la jornada.

La jornada s'iniciava a les 10 del matí amb la ponència " SER NOMÉS PARES" del Sr. Pep Marí, psicòleg especialitzat en al rendiment i cap del Departament de Psicologia del CAR de Sant Cugat.

El Sr. Pep Marí va oferir una classe magistral de "Com ser només pares". D’una manera clara i senzilla ens va parlar de les dificultats que tenim els pares amb els nostres comportaments cap als nostres fills. Ens va fer una classificació dels diferents pares i mares que hi ha i quina és la recepta o medicina per a curar a cada un dels pares que ens trobem pel camí.

“NO CONFONDRE NECESSITATS: SI VOLS TENIR UN CAMPIÓ A CASA, ENTRENA’T! MENTRESTANT DEIXA QUE EL TEU FILL DISFRUTI DE L’ESPORT.”

A les 11.30 donava inici la segona de les ponències “ EXPECTATICES, MOTIVACIONS I DESMOTIVACIONS” a càrrec de Xavier Carpintero, Strategic Problem Solvier i Strategic Coach (STC - Change Estratègies) de l’empresa DO_Sinergia.

El Sr. Xavier Carpintero ens va introduir de forma teòrica al món de les creences i expectatives per conèixer primer a un mateix i després per entendre els altres i l'entorn. Ens va ajuda a reflexionar sobre els rols que exercim els adults, ja sigui com a pares o com entrenadors, davant els nens/es i ens convidava a empatitzar i a posar-nos en la pell de l’altre utilitzant el triangle NEN/A – PARE/MARE – ENTRENADOR/A.

“NO PROJECTAR LES PRÒPIES EXPECTATIVES AMB LES EXPECTATIVES DEL NEN/A”

Des del Consell Esportiu del Baix Empordà volen donar les gràcies a l’AE Monells i als ponents Sr. Pep Marí i Xavier Carpintero per les ponències magistrals, i a tots els participants que van venir per invertir unes hores de les seves vacances amb l’objectiu que tots els agents implicats en l’esport de base treballin de manera conjunta en la formació educativa dels esportistes.