Històric d'articles

9a Caminada cultural a les Garrigues

Publicat a Notícies dels Consells

 
 
 

La novena caminada cultural per les Garrigues va tenir lloc el passat diumenge 24 de maig a la petita població del Vilosell, organitzada conjuntament entre el Consell Esportiu de les Garrigues i el Centre d’Estudis de les GarriguesUna quarantena de persones han assistit a una nova parada del projecte de les caminades culturals per la comarca.

Va ser un matí ideal per a caminar i conèixer espais desconeguts de la comarca de les Garrigues. La ruta circular, d'uns 11km aproximadament i +200m va transcorrer inicialment per senders fins arribar a la Vall del riu Corb, tot un espai verge i molt desconegut per a molts.

Poc a poc hem guanyat alçada i les oliveres, els murs de pedra seca i les cabanes de volta han estat els companys de ruta. Hem conegut la gran cova del Cintet i el fantàstic espai de la font de la Teula on hem fet l'avituallament per a recuperar forces.

A l'arribar al Vilosell, hem tingut la sort de visitar un antic forn de pa completament restaurat i on s'hi troben les eines i estris originals encara. Hem continuat la ruta guiada per la població descobrint els racons i espais més emblemàtics com l'església i el mirador del castell i hem finalitzat la visita a l'Ermita que es troba a la mateixa plaça de les Pobles (antigament era una bassa d'aigua).