La Diputació de Tarragona impulsa l'esport de base

Publicat a Notícies

L’ens intercomarcal aporta 344.300 euros als consells esportius del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre per a la realització d’activitats formatives per a nens i nenes
La Diputació de Tarragona ha refermat el seu suport als consells esportius del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre a través d'un conveni de col·laboració per tal d’impulsar l’esport base arreu del territori. Així mateix, col·labora amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), que vetlla pel desenvolupament d’un model territorial equilibrat, on tots els nens i nenes de la demarcació puguin tenir accés a la pràctica esportiva, i impulsa accions de foment, coordinació i promoció entre els consells, a més de fomentar actituds i valors a través de l’esport.
El conveni, signat pel president de la institució intercomarcal, Josep Poblet, els presidents dels consells esportius de la demarcació, i el president de la UCEC, Jaume Domingo, regula la subvenció de 344.300 euros que la Diputació de Tarragona destina a la realització d’activitats d’esport dirigides a nens i nenes en edat escolar. En concret, la major part del pressupost es dedicarà a activitats formatives impulsades pels consells esportius de cada comarca (219.800 euros); mentre que la resta es destinarà a accions de foment de les actituds i valors de l’esport (124.500 euros).
A més del president de la Diputació de Tarragona i dels presidents dels Consells Esportius de la demarcació, a l’acte de signatura han assistit els diputats de la institució intercomarcal Núria Crivillé, Álvaro Gisbert, Antoni López i Tomàs Bigorra.
Durant la seva intervenció, el president del Consell Esportiu del Baix Ebre i vicepresident territorial de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello, ha traslladat al president de la Diputació de Tarragona un missatge d’agraïment, destacant “el suport continuat per part de la Diputació”, i ha destacat la sensibilitat d'aquesta institució per l'esport de base, desitjant que pugui continuar col·laborant durant molt temps. “És molt important que en moments com els actuals puguem continuar realitzant la nostra tasca”, ha assegurat Panisello, “per tal que tots els nens i nenes de les comarques tarragonines tinguin la possibilitat de practicar esport”.
En aquest sentit, Josep Poblet ha reconegut la important tasca que realitzen els consells esportius, destacant el respecte i l'admiració de la Diputació cap a la feina que duen a terme. Així mateix, ha afirmat que la voluntat de la Diputació és seguir donant suport a l’esport base, amb l’objectiu de fomentar arreu del territori els valors que engloba l'esport.
Poblet ha posat de manifest “l'univers de gent que hi ha darrere de l'esport base”, i ha assegurat que cal vetllar “perquè la nostra mainada pugui gaudir d'una bona pràctica esportiva”. D’altra banda, ha demanat als representants dels consells esportius de la demarcació que, ara més que mai, en aquests temps de crisi, optimitzin al màxim els recursos econòmics.