S’ajorna l’inici de la 8a edició del programa Esport Blanc Escolar, que havia d’arrencar aquest dimarts

  • El programa Esport Blanc Escolar, que havia d’arrancar aquest dimarts 19 de gener, ha quedat ajornat, segons Salut, per problemes amb el confinament municipal tot i que el Consell Català diu que havia acordat el seu inici amb el departament d’educació.
  • Aquesta 8a edició comptarà amb una participació de gairebé 2000 escolars d’uns 50 centres educatius públics i concertats de les comarques pirinenques.

El programa Esport Blanc Escolar, que havia d’iniciar-se aquest dimarts 19 de gener de 2021, ha quedat ajornat per les restriccions decretades pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que prohibeixen els desplaçaments entre municipis. L’ajornament de l’inici de la vuitena edició de l’Esport Blanc Escolar, que promou la Secretaria General de l’Esport en col·laboració amb la Federació d’Esports d’Hivern i els Consells Esportius de Catalunya, ha agafat per sorpresa als consells esportius que ja ho tenien tot organitzat, alhora que havien informat als 49 centres educatius que participen en l’Esport Blanc Escolar de l’inici del programa.

Aquesta nova edició comptava amb la participació de 1.936 infants dels cursos de 3er i 4rt de primària de les escoles públiques i concertades de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d’Aran.

Des dels Consells Esportius de Catalunya respectem la decisió del Departament de Salut, però no entenem com una activitat esportiva que compleix totes les mesures sanitàries, que ja comptava amb un acord entre el departament d’educació i el d’esports, que disposa d’un protocol propi i que, a més, es desenvolupa a l’aire lliure i sense massificacions pot quedar aturada per un problema de desplaçament municipal.

ESPORT BLANC ESCOLAR
El programa Esport Blanc Escolar és la primera iniciativa portada a terme per promocionar i popularitzar els esports d’hivern a Catalunya. Té l’objectiu d’impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern en la població infantil de 3r i 4t de primària de les comarques pirinenques. El programa beneficia totes les escoles públiques i concertades de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d’Aran.

Des d’una vessant formativa el programa té dos objectius principals: El primer, impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil, especialment a les comarques pirinenques. El segon, educar, mitjançant l’esport, a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat dels mestres i dels tècnics d’esport.

El programa, que ja suma vuit edicions, combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en esports d’hivern i medi natural, en el marc curricular de l’àrea d’Educació Física, i amb un tractament interdisciplinari. Els continguts són treballats, tant prèviament a les sessions pels mestres de les diferents escoles, com a les sessions de neu pels tècnics d’esports d’hivern.

Nota de premsa Ajornament EBE