ELS CONSELLS ESPORTIUS DE CATALUNYA CELEBREN LA REPRESA DE LES COMPETICIONS

• Els Consells Esportius de Catalunya reprenen totes les seves competicions després de la publicació de les noves mesures del PROCICAT en matèria esportiva.
• Els consells esportius prioritzen “la seguretat i l’activitat física” dels seus esportistes i només recuperen les competicions d’àmbit comarcal i les d’àmbit comprés dins una regió sanitària.
• Les competicions dels consells esportius començaran després de Setmana Santa, a partir de les recomanacions fetes pel PROCICAT.

Els Consells Esportius de Catalunya reprenen totes les seves competicions amb la publicació ahir de les noves mesures aprovades pel PROCICAT en matèria esportiva i que entraran en vigor el dilluns 15 de març. Després de mesos d’aturada, els consells esportius reprendran, entre d’altres els Jocs Esportius Escolars de Catalunya on participen 200.000 infants, joves i adolescents en edat escolar de Catalunya. Aquesta represa es realitzarà primerament en l’àmbit comarcal i en l’àmbit que compren la regió sanitària, la qual evitarà desplaçaments llargs. Per últim, i si la situació sanitària millora, es reprendran les finals nacionals dels Jocs Esportius. A més, els consells esportius donaran inici a les competicions fins passada la Setmana Santa, després de les recomanacions del PROCICAT.

Jaume Domingo, president dels Consells Esportius de Catalunya ha celebrat poder reprendre totes les competicions incloses les dels Jocs Esportius Escolars i ho considera un primer pas per a la normalització esportiva. Destaca que els consells esportius realitzaran una obertura escalonada: “nosaltres tenim clar que la prioritat és que els nostres esportistes puguin recuperar l’activitat esportiva, més enllà de les competicions”. En aquest sentit, Jaume Domingo ha afegit “nosaltres prioritzem la seguretat i l’activitat esportiva dels infants i joves per això de moment només obrirem les competicions d’àmbit comarcal i les que comprenguin una regió sanitària”.

LES COMPETICIONS
Els Consells Esportius de Catalunya no reprendran les competicions fins passada la Setmana Santa, tal com recomana el PROCICAT. A més, els consells esportius han decidit prioritzar el benestar dels seus esportistes i apostar per recuperar l’activitat esportiva com un primer pas per recuperar la normalitat.

”Nosaltres obrirem les competicions que permetin un menor desplaçament dels esportistes i si la situació millora, recuperarem les finals nacionals”, ha dit Jaume Domingo.

Per aquest motiu, les primeres competicions seran les d’àmbit comarcal i les que comprengui una mateixa regió sanitària, amb l’objectiu de minimitzar els desplaçaments dels equips i vetllar per la seguretat dels esportistes. Tanmateix, si la situació sanitària ho permet, i com un últim pas, es reprendran les finals nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Nota de premsa