LA UCEC I L’ASSOCIACIÓ ITALIANA ESPORT I CULTURA SIGNEN UN NOU ACORD DE COL·LABORACIÓ ESPORTIVA I DE FORMACIÓ

El nou conveni reafirma l’aposta dels Consells Esportius de Catalunya en l’impuls formatiu i participatiu en esdeveniments d’Esport Popular d’àmbit internacional

Barcelona, 14 d’octubre-. Aquest divendres l’amfiteatre de Tarragona va acollir la signatura del nou conveni de col·laboració entre els Consells Esportius de Catalunya i l’Associació Italiana de Cultural i Esport, on ambdues entitats van renovar la seva amistat i el seu compromís en l’organització i participació d’esdeveniments esportius d’Esport Popular i el desenvolupament conjunt de projectes i formacions d’àmbit internacional.

El president de la UCEC, Jaume Domingo, acompanyat per representants del Consell Directiu, van acollir la visita dels directius d’AICS i del seu president, Bruno Molea, que en el marc de les activitats programades pel 60è aniversari de l’entitat italiana van viatjar a Catalunya per gaudir de la nostra cultura i renovar l’amistat, que des de fa anys, comparteixen les dues entitats esportives impulsores de l’Esport Popular.

A l’acte també hi van assistir Carme Blay, representant Territorial de l’Esport a Tarragona, Estefania Serrano, presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès i regidora d’Esports i Joventut a La Pobla de Mafumet.

Durant la seva estada, els directius també van aprofitar per descobrir el patrimoni cultural que es conserva a la ciutat de Tarragona, la catedral, l’amfiteatre romà on es va dur a terme la signatura del conveni i la gastronomia de Tarragona.

EL NOU CONVENI DE COL·LABORACIÓ
El nou conveni té per objectiu impulsar l’organització, participació i promoció de formacions i esdeveniments d’Esport Popular:
• Desenvolupar projectes conjunts de formació i assessorament en Esport Popular.
• Acollida recíproca de delegacions d’esportistes als seus respectius esdeveniments nacionals.
• Intercanvis entre joves d’àmbits esportius i culturals en esdeveniments organitzats per AICS i UCEC, sumant sinergies entre les dues oficines internacionals.
• La planificació internacional conjunta en formacions i projectes (participant junts en licitacions europees).
• La promoció conjunta d’esdeveniments esportius d’Esport Popular per tota la Mediterrània.

ASSOCIACIÓ ITALIANA DE CULTURAL I ESPORT
Associació Italiana de Cultural i Esportiva que aquest any celebra els 60 anys de la seva fundació, és una entitat que treballa pel foment de la pràctica esportiva com a eina de socialització, integració, cohesió social i transmissió de valors com el respecte a les normes i a l’adversari.
Són els promotors de més de 7.000 esdeveniments esportius a tot Itàlia. Organitzats per comitès regionals, AICS desenvolupa més de 50 disciplines esportives des de l’Aikido fins al Water Basket, passant pels clàssics com el voleibol i el futbol. També difonen esports minoritaris i menys coneguts com el MamaNet i el Cachibol (practicat per mares i dones majors de 35 anys).