MUNDIAL DE BEACH TENNIS

La platja del Garbí de la Ràpita serà l'escenari del Mundial de Beach Tennis 2022 de la Federació Internacional de Tennis Platja (IFBT) el proper 30 de juny i 1, 2 i 3 de juliol.

Una competició que reunirà més de 200 esportistes de 20 nacionalitats de tot el món on es practica aquest esport que al llarg dels quatre dies del torneig competiran en les diferents modalitats establertes: Parelles femenines, parelles masculines, parelles mixtes i individuals. A més, en cada modalitat hi haurà diferents categories: pro, avançat, intermedi i inicial. També hi haurà competicions per edats (+30, +40 i +50).

Sens dubte, la modalitat més destacada dels Mundials de Beach Tennis és la competició per nacions. Aquesta categoria reuneix gairebé tots els esportistes de la competició, que hi participen defensant els seus països i nacions. A la darrera edició, que va tenir lloc a l'illa de Sardenya el passat estiu, la delegació de Catalunya va aconseguir proclamar-se campiona del món.

La Ràpita ha estat la seu triada pels Consells Esportius de Catalunya pel seu ventall d'actius com són les platges, que estan constituïdes per una sorra fina i de poca profunditat que permeten una pràctica esportiva adequada per al Beach Tennis. L´espai natural que envolta tot el territori permet gaudir de l´esport i de l´entorn natural del Delta i, a més, destaca per la seva oferta gastronòmica, amb un gran volum de restaurants propers a la zona on tindrà lloc la competició. Des dels Consells Esportius de Catalunya destaquen també la importància que ha tingut la més gran la implicació del consistori en l'organització d'aquest mundial.

Més informació i resultats a IFBT

ORIGEN DEL BEACH TENNIS

El beach tennis és un esport que no té un únic origen clar. És un esport que es va anar desenvolupant des del principi del segle passat a partir d’altres jocs més tradicionals com les pales a la platja, el tacatà a les platges de la Barceloneta, les pales a Santander, el Frescobol al Brasil, etc.

Els referents més recents els tenim a Torredembarra, on fa més de 25 anys que aquest esport es practica en les seves platges i que ha estat la referència pel seu desenvolupament a Catalunya.

A Torredembarra inicialment jugaven amb una pala de fusta, fent el servei per sota i comptant la puntuació per jocs a 21 punts. Els primers anys, fins i tot, van arribar a jugar tres contra tres (dos davant i un darrer).

Mundial Marina di RavennaVa ser gràcies a l’impuls del beach tennis italià quan el joc es va dotar de les modernes raquetes. El que podem assegurar és que el beach tennis modern amb les mides actuals va néixer a les platges de l’Adriàtic. L’any 1997 va constituir-se la IFBT, Federació Internacional de Beach Tennis, amb l’objectiu de reglamentar-lo, treballar per la formació de tècnics i àrbitres.

El fundador d’aquesta entitat va ser Dr. Giandomenico Bellettini, que la va crear amb l’objectiu final del reconeixement d’aquest esport internacionalment. El Dr. Bellettini va crear les regles de competició, que actualment s’utilitzen internacionalment.