COMENÇA EL CURS ESCOLAR I LES INSCRIPCIONS ALS JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DEL CURS 22-23

Amb la tornada dels infants a les escoles i instituts, els Consells Esportius obren les inscripcions als Jocs Esportius Escolars del curs 22-23
Aquesta setmana les escoles i instituts de Catalunya han donat el tret de sortida al curs escolar 22-23. Aquest dilluns, 5 de setembre, els infants d’infantil i primària han estat els primers a tornar a les aules, seguits pels alumnes d’ESO, Batxillerat i Formació Professional que ho han fet aquest 7 de setembre.

Paral·lelament, el curs esportiu també arranca motors i els Consells Esportius de Catalunya han obert les inscripcions a les lligues dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya del curs 22-23.

Durant els mesos de setembre i octubre tots els infants, joves i adolescents en edat escolar podran inscriure’s en les lligues d’esports d’equip i d’esports individuals directament al Consell Esportiu de la comarca on resideixi l’esportista.

Les lligues dels Jocs Esportius Escolars van comptar el curs passat amb una participació de 150.000 esportistes d’infantil, primària i secundària de totes les comarques de Catalunya.

ELS JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA
Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) és el programa de la Generalitat de Catalunya i desenvolupat pels Consells Esportius de Catalunya i que té com a objectiu principal impulsar la transmissió de valors socials i l’adquisició d’hàbits saludables, mitjançant un model de competició i activitat esportiva escolar educativa i participativa. Els destinataris dels JEEC són els infants, adolescents i joves de Catalunya des de primer de primària fins al final de l’educació secundària postobligatòria.

ESPORTS I CATEGORIES
Els JEEC gaudeixen de més d’una vintena d’esports individuals o d’equip en què destaquen: l’atletisme, el bàdminton, les bitlles catalanes, el cros, les curses d’orientació, els escacs, l’esquí alpí, l’esquí nòrdic, la gimnàstica aeròbica, la gimnàstica artística, la gimnàstica rítmica, la natació, el patinatge artístic, el poliesportiu, el tenis, el tenis taula, el bàsquet, el futbol sala, el futbol 7, l’handbol, el poliesportiu i el voleibol.