ELS CONSELLS ESPORTIUS DE CATALUNYA CELEBREN PODER REPRENDRE L’ACTIVITAT ESPORTIVA

• El PROCICAT equipara l’esport federat i els consells esportius, que podran realitzar entrenaments amb més de 6 persones.

• Tot i celebrar les mesures, els consells esportius demanen que d’ara endavant s’equiparin sempre els dos models esportius que hi ha al país.

Després de mesos d’aturada esportiva, finalment, els Consells Esportius de Catalunya reprenen la seva activitat arran de l’aprovació de les noves mesures preses pel PROCICAT en matèria de salut pública. Ara, tal com reivindicaven els consells, el Govern permetrà que els infants i joves amb llicència dels consells esportius, més de 200.000 arreu de Catalunya, puguin tornar a accedir a l’activitat esportiva.

El president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha valorat positivament les mesures aprovades per Salut i el PROCICAT que no solament permetran la represa esportiva dels esportistes amb llicència dels consells esportius, sinó la represa esportiva de milers d’adults que participen en l’Esport Popular.

Poder reprendre els entrenaments és un primer pas per arribar a la normalitat esportiva al país”, ha assegurat Domingo, que ha afegit que “aquesta temporada no hem de pensar en competicions, sinó en poder garantir una pràctica esportiva per a tots els esportistes dels consells esportius”.

De moment, els infants i joves podran tornar en forma d’entrenaments, ja que la participació en les competicions organitzades pels consells esportius no es reprendran, pel fet de tractar-se de competicions d’àmbit nacional i no estatal.

LES REIVINDICACIONS DELS CONSELLS

Les últimes setmanes els consells esportius han reclamat al PROCICAT i al Departament de Salut una flexibilització de les mesures en l’àmbit esportiu no federat que permetés reprendre l’activitat esportiva amb equitat per als dos models esportius reconeguts a Catalunya.

Tot i celebrar les mesures, els consells esportius lamenten que aquestes arriben tard. En les darreres setmanes, els consells s’han sentit discriminats i demanen que d’ara endavant es mantingui l’equitat entre els dos models esportius del país (el federat i el dels consells esportius), alhora que reclamen que se’ls tingui en compte de cara a possibles noves mesures.

Els consells esportius hem viscut unes setmanes difícils. Ens hem sentit esportistes de segona i demanen que això no torni a passar”, ha destacat Jaume Domingo.

LES MESURES DEL PROCICAT

Tot i que les noves mesures aprovades pel PROCICAT contemplen la represa esportiva dels consells esportius, la resta de mesures preses en l’àmbit esportiu ara fa quinze dies es mantindran vigents fins a la pròxima revisió de la Generalitat, que tindrà lloc d’aquí a set dies.
Les mesures vigents amb relació a l’esport són les següents:

– S’equiparen les activitats esportives dels consells esportius i esport federat pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses.

– Les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats podran seguir oberts amb un aforament màxim del 30% i amb activitats grupals de màxim 6 persones amb mascaretes i distància de seguretat.

– Les instal·lacions i equipaments que són a l’aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.

NP-Represa Esportiva Consells Esportius