El voluntariat del programa europeu BRIDGES enceta les vacances i s’acomiada fins al setembre amb una festa estiuenca per donar per finalitzada l’activitat en el marc d’un casal d’estiu

  • Els participants de l’activitat, voluntaris en un casal d’estiu, s’han acomiadat de l’experiència que han viscut durant tot el mes de juliol amb una festa comunitària compartida amb els infants i l’equip de monitors del casal.
  • Al setembre es reprendran els tallers que completaran el programa fins ben entrada la tardor.
  • L’Ajuntament de la capital del Baix Ebre i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) són la representació catalana d’aquesta iniciativa que promou la cohesió social.

El programa d’abast europeu BRIDGES treballa per promocionar les comunitats inclusives a Europa i per afavorir la integració de grups locals potenciant-ne la solidaritat. Tortosa és una de les seus on desplega els seus tallers que giren al voltant de l’esport, la cultura i el voluntariat des del passat mes de gener. Malgrat que la pandèmia sobrevinguda pel covid-19 va suposar la paralització d’algunes activitats, el final de l’estat d’alarma va permetre la represa d’alguns dels tallers que proposa el programa, com ara el de rap, el de pintura mural o el d’estudi d’invertebrats fluvials, entre altres.

El programa s’ha acomiadat fins al setembre, quan es reprendran les activitats del programa a Tortosa que encara tenen recorregut i que han treballat d’una manera amena i col·laborativa la cohesió i la convivència intercultural a través dels més joves de la ciutat. En el marc d’aquest programa, el passat 30 de juliol es va celebrar una festa de cloenda al Casal Cívic de Tortosa per posar el punt i final a l’activitat de voluntariat de BRIDGES en el marc d’un casal d’estiu. La celebració va congregar tots els voluntaris, equips de monitors i infants que van assistir al casal durant el mes de juliol. Amb aquesta festa, va culminar un mes d’experiències professionals i personals viscudes per tots els voluntaris que han participat en aquesta activitat i que, a més, va servir per demostrar el bon ambient, l’harmonia, la solidaritat i la integració de tots els que n’han format part.

“Projectes com Bridges són necessaris perquè una comunitat avanci, perquè tots ens comuniquem i estiguem junts, i perquè cadascú doni una mica d’un mateix a l’altre”, ha expressat Rabha Et Taouil, una jove tortosina de 22 anys que ha format part del voluntariat del programa BRIDGES, el qual valora molt positivament per la seva tasca a l’hora de trencar prejudicis i estereotips que molta gent té d’altres comunitats.

Amb les mesures de seguretat pertinents per poder assegurar la celebració de la festa, de la mateixa manera que es fa als tallers des de la seva represa després del període de confinament, la festa estiuenca ha servit per compartir jocs, anècdotes i un esmorzar entre tots els participants al projecte. Els somriures i les selfies han mostrat el bon ambient que s’ha generat entre tots els integrants del programa BRIDGES, els quals asseguren que els ha permès conèixer gent nova amb objectius comuns i amb qui esperen seguir mantenint llaços més enllà del projecte, quan aquest finalitzi.