ELS CONSELLS ESPORTIUS ENS REUNIM AMB SALVADOR ILLA AL PARLAMENT

La reunió, convocada per Illa, va permetre al Consell Directiu parlar sobre els Consells Esportius, el seu arrelament al territori i els reptes de futur de l’esport en edat escolar i l’Esport Popular

El passat dimecres, el Consell Directiu dels Consells Esportius de Catalunya, encapçalats pel seu president, Jaume Domingo, es van reunir al Parlament de Catalunya amb Salvador Illa, primer secretari del PSC, i la diputada Marta Moreta, en el marc de les reunions que la formació política està realitzant amb els agents socials, econòmics i esportius.

En aquesta ocasió, la trobada va permetre al president de la UCEC mostrar a Illa i Moreta la tasca social i esportiva dels consells, la importància de la seva presència a totes les comarques del país, els més de 200.000 esportistes que gaudeixen de l’esport a través dels 43 Consells Esportius i els reptes de futur de l’esport en edat escolar i l’Esport Popular.

A més, Domingo va destacar l’impuls internacional que els consells estan realitzant en el foment i promoció de l’Esport Popular, desenvolupant projectes europeus i competicions mundials com els Wold Sports Games de Tortosa de l’any 2019, on es van reunir milers d’esportistes de tot el món. Així com, la col·laboració amb entitats com el CSIT d’Itàlia, la FSGT de França i la presidència per part de la UCEC del CORSPM, una entitat de l’Euroregió amb capacitat per organitzar competicions d’àmbit europeu entre els dos països fronterers.

Per la seva banda, Salvador Illa va defensar la importància dels Consells Esportius i la seva tasca a tot el territori, alhora va felicitar els membres del Consell Directiu i al seu president per tota la feina que duen a terme, dia a dia, en el foment de l’esport a tota la societat i en especial als infants i joves a Catalunya. En aquest sentit, Illa va expressar la seva voluntat en trobar vies de col·laboració i treballar plegats en el foment de l’esport escolar i l’esport popular.

En acabar, els dos dirigents es van instar a mantenir vies de comunicació per continuar parlant dels canvis que, des dels Consells Esportius de Catalunya, es facin en l’esport escolar i l’Esport Popular.