La falta de finançament i els endarreriments posen en risc els consells esportius i els més de 200.000 esportistes en edat escolar

• Els 43 Consells Esportius s’han reunit en assemblea extraordinària per tractar la falta de finançament i els endarreriments en els pagaments de les últimes temporades.
• Aquesta situació posa en perill l’inici de les lligues dels Jocs Esportius d’aquest setembre i la pràctica esportiva dels més de 200.000 infants i joves de tot Catalunya.

Aquest dissabte, els 43 Consells Esportius de Catalunya s’han reunit en assemblea extraordinària per abordar la preocupant situació de falta de finançament i els endarreriments en els pagaments corresponents a la temporada 2020-2021, 21-22 i 22-23.

Els Consells Esportius, responsables de la gestió i organització de les activitats esportives per a més de 200.000 infants i joves en edat escolar a tot Catalunya, s’enfronten actualment a greus dificultats que poden posar en perill l’inici dels Jocs Esportius 23-24.

Els endarreriments en els pagaments dels programes esportius del Consell Català han col·locat als Consells en una situació límit. Amb repercussions directes en la seva capacitat per assumir les despeses necessàries per a l’organització de les competicions i activitats esportives, així com els salaris dels més de 1.500 tècnics i tècniques.

Aquesta falta de finançament compromet seriosament l’accés i la pràctica de l’esport per part dels infants i joves catalans. Les activitats esportives i les competicions locals, comarcals i territorials no només ofereixen beneficis físics i saludables, sinó que també promouen valors com l’esforç, el treball en equip i la disciplina.

Els Consells Esportius de Catalunya reclamem una solució urgent per part del Consell Català de l’Esport i la Generalitat de Catalunya competents per garantir el funcionament continuat de les activitats i evitar danys irreparables que puguin afectar l’inici de la nova temporada esportiva d’aquest setembre.

Descarregar nota de premsa