Les competicions organitzades pels Consells Esportius de Catalunya s’aturen 15 dies

  • El PROCICAT ha aprovat l’aturada de l’esport no professional aquest matí i tindrà una vigència de 15 dies a partir de la seva publicació al DOGC.
  • La mesura afecta totes les competicions que desenvolupen els Consells Esportius.

Aquest matí el PROCICAT ha fet oficial l’aturada de les competicions d’àmbit no professional, territorial i de base, per als pròxims 15 dies i que entrarà en vigor a partir de la seva publicació al DOGC. Aquesta mesura afectarà totes les competicions esportives no professionals dels propers dos caps de setmana a Catalunya.

Jaume Domingo, president dels Consells Esportius de Catalunya ha expressat que la mesura és necessària per poder contenir la propagació de la Covid-19. Així doncs, la UCEC assegura que les competicions que realitzen els Consells Esportius, es desenvoluparan sempre amb la màxima seguretat i seguint un protocol que així ho garanteix “volem fer pinya amb el govern i amb la resta de l’esport català. Tot i que la mesura s’ha pres per la mobilitat que generen les competicions esportives, volem deixar molt clar que les competicions dels consells esportius es fan en l’àmbit local i per tant no generen aquesta mobilitat”.

Aquesta mesura, que vol contenir el màxim possible la propagació del virus, s’ha pres davant el fort increment de casos de la Covid-19 a tot el territori català. Malgrat això, la mesura no afecta en cap moment els entrenaments ni als usos de les instal·lacions esportives. Per aquest motiu, els esportistes podran continuar entrenant i utilitzant les instal·lacions esportives de forma continuada i seguint els protocols establerts durant els 15 dies en què durin les restriccions.

Davant la represa de les activitats esportives d’aquest nou curs, els Consells Esportius de Catalunya van planificar uns Jocs Esportius sota un protocol que garanteix l’activitat esportiva amb la creació de grups estables d’esportistes, un control de la traçabilitat i una mobilitat reduïda.

Davant aquesta situació els Consells Esportius de Catalunya, expressen la seva més ferma voluntat a què la mesura ajudi a contenir la propagació de la Covid-19 a tot Catalunya. Tanmateix, esperen poder reprendre l’activitat competitiva no professional que realitzen els Consells Esportius a les escoles, tan aviat la situació sanitària ho permeti.

Veure comunicat