Neix la Unió d’Esports de Catalunya, el gran paraigües de l’esport català

● La Unió de Consells Esportius de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya signen l’acord per la creació d’aquesta nova entitat que defensarà els interessos comuns dels dos models esportius.
● La UCEC i la UFEC consideren imprescindible treballar estratègicament per protegir el sector esportiu i garantir el dret a l’activitat física i esportiva de la ciutadania.

Aquest dimarts, 19 de juliol de 2022, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) han ratificat el seu camí comú amb la posada en marxa de la Unió d’Esports de Catalunya, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció, impuls i defensa de les entitats esportives de Catalunya com a base fonamental per garantir el dret a l’activitat física i esportiva de tota la ciutadania de Catalunya, sense discriminacions.

Les dues grans entitats paraigües del sector representen l’esport popular, el conjunt de les federacions esportives i l’esport en edat escolar del nostre país, sumant 43 consells esportius i 71 federacions.
A més, la Unió d’Esports de Catalunya suma també 1.100.000 esportistes, més de 1.000 tècnics i tècniques titulats i 12.000 clubs i entitats d’àmbit esportiu.

La Unió d’Esports de Catalunya vol esdevenir la unitat referent del conjunt del sector esportiu català per enfortir i promoure el desenvolupament de les polítiques esportives.
Tant la UFEC com la UCEC consideren imprescindible sumar esforços conjuntament per dignificar i treballar estratègicament per protegir el sector esportiu, com a base fonamental que garanteixi el dret a l’activitat física i esportiva de la ciutadania.

La signatura de l’acord històric ha tingut lloc en un acte celebrat Museu Olímpic i d’Esport Joan Antoni Samaranch. El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, ha celebrat la “capacitat d’entesa en el sector”. Esteva ha explicat que s’assoleix així “l’objectiu de crear un paraigües representatiu i democràtic que treballa dues variables claus; les de l’esport i del territori, cobrint les 42 comarques del país i 71 esports”.

Nota de premsa UEC