MÉS DE 2.500 INFANTS I JOVES, A PUNT PER A LES FINALS NACIONALS I TROBADES DELS CONSELLS ESPORTIUS DE CATALUNYA

• Durant tot el mes juny es disputaran una vintena de Finals i Trobades Nacionals. Les primeres, aquest cap de setmana a Igualada, El Vendrell, Gironella i Barcelona.
• En total, hi participaran més de 2.500 esportistes de primària i secundària d’arreu del país que durant el curs escolar han participat a les lligues i competicions organitzades pels Consells Esportius.

Arranquen les Finals i Trobades Nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, l’esdeveniment esportiu en edat escolar més important del país. Enguany, se’n celebraran una vintena arreu del territori i comptaran amb la participació de més de 2.500 infants i joves que durant aquest curs 21-22 han participat a les lligues organitzades pels Consells Esportius de cada comarca.

Igualada, El Vendrell, Gironella i Barcelona seran les seus encarregades de donar el tret de sortida aquest mateix cap de setmana amb les Finals de bàsquet masculí, futbol sala, escacs i gimnàstica rítmica, respectivament. Les seguiran La Garriga, Caldes de Malavella, Tortosa, Amposta, Roquetes, Jesús i Ulldecona amb més d’una desena més d’esports. A més, aquest any, com novetat, les Terres de l’Ebre acolliran tot l’esport femení en edat escolar de Catalunya per tal de reivindicar-lo i posar-lo en valor.

Durant la presentació de les primeres Finals i Trobades Nacionals a Igualada el president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha valorat molt positivament la feina dels Consells Esportius i ha agraït la implicació dels ajuntaments en l’organització de les Finals i Trobades Nacionals. “Els Consells Esportius som entitats amb representació a tot el territori català i treballem amb totes les administracions. La nostra màxima és que tots els infants puguin tenir accés a l’esport, i les Finals i Trobades Nacionals en són un clar exemple”, ha assegurat.

Per la seva banda, l’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat que Igualada es bolcarà en la celebració d’aquestes finals i ha defensat i posat de relleu “els valors d’esforç, superació i treball en equip que es transmeten en l’esport impulsat des dels diferents Consells Esportius”. Castells ha animat a la ciutat a participar-hi i a gaudir d’un dia en què “les instal·lacions esportives de la ciutat d’Igualada acolliran equips de totes les edats i de tot el territori”.