Santa Coloma de Farners acull 1.000 esportistes a la Final Nacional de Cros 2024

Diumenge 10 de març va celebrar-se la segona Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya del curs 23-24. Després de la competició d’esquí, una de les més primerenques és la Final Nacional de Cros, la qual va acollir el Consell Esportiu de La Selva. Santa Coloma de Farners començava el dia com la seu catalana dels mil esportistes que van córrer pel Parc de Sant Salvador.

A l’esdeveniment van assistir, Jaume Domingo, president dels Consells Esportius de Catalunya, Anna Caula, Secretària General de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya, Carme Salamaña, Alcaldessa de Santa Coloma de Farnenrs, Jordi Cullell, Regidor d’Esports de Santa Coloma de Farners, Manel Fernández, President del Consell Esportiu de la Selva, Jordi Pibernat, Vicepresident del Consell Comarcal de la Selva i Maria Rosa Vila, Vicepresidenta del Consell Comarcal de la Selva.

La jornada esportiva va destacar pel que són la raó de ser dels Consells Esportius: companyonia, esportivitat i, sobretot, valors. El retrobament de nens i nenes, joves i adolescents d’arreu del territori en una cursa any rere any ens deixa imatges gravades a la memòria: Aina Fillat, de l’equip EA Xafatolls (Pla d’Urgell), va fer podi en una de les curses, així i tot, la jove va quedar-se a l’arc d’arribada per saludar a totes les companyes que van córrer amb ella. Jaume Domingo destaca la seva actitud “L’Aina és un clar exemple del que som els Consells Esportius, l’activitat física i l’esport és salut, en tots els sentits, i avui hem vist una acció que dona sentit a la nostra feina”.

Per alta banda, Domingo assenyala que “La participació de tot el territori en un acte esportiu és el resultat creure i treballar per l’esport català, amb un model que garanteixi l’activitat física a tothom i avui a Santa Coloma de Farners n’hem vist la seva màxima expressió”.  Anna Caula, descriu el que va viure’s el matí de diumenge “Com un clar exemple que l’esport és educació, emoció, passió i salut, de la mà del territori i dels Consells Esportius”.

 

LA FINAL NACIONAL DE CROS

Tot i començar a les deu del matí, la capital de La Selva respirava un ambient lúdic i esportiu des de primera hora del matí. 2.000 persones van acompanyar al miler d’esportistes que participaven a una de les cites més esperades dels Consells Esportius: la Final Nacional de Cros.

Recollir dorsals, caminar pel circuit, rutines mentals, escalfament i jaqueta fora. El torn dels joves i adolescents d’educació secundària començava amb la categoria juvenil masculina i femenina (2800m), seguida de la cadet (2100m) i infantil (1750m). La primera de les fases va finalitzar al voltant de les 11:00h amb la corresponent entrega de premis, de la mà de Jaume Domingo, Anna Caula, Carme Salamaña, Jordi Cullell i personalitats electes del Consell Esportiu de La Selva.

Seguidament, va ser el torn dels nens i nenes que cursen educació primària. De menys a més petits, van competir des d’aleví femení fins als benjamins. Les distàncies, doncs, oscil·laven entre els 1400 metres per als més grans i 700 metres per al bressol del Cros. De la mateixa manera que en la fase anterior, les autoritats van lliurar els guardons corresponents ben entrat el migdia.

Durant la jornada també van destacar-se moments d’esportivitat i companyonia, els quals són reconeguts a l’entrega de medalles als valors; lliuraments per a les accions que van més enllà de la competició esportiva.

La Final Nacional de Cros ha estat organitzada per la Unió de Consells Esportius de Catalunya conjuntament amb el Consell Esportiu de La Selva, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i tot el voluntariat que va treballar perquè els 1.000 esportistes i les seves famílies gaudissin d’aquesta trobada esportiva.

 

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ
Consulta els resultats i la classificació obtinguda pels participants a la Final Nacional de Cros 2024