Un taller de primers auxilis, eix de la sessió del programa europeu BRIDGES centrada en l’àmbit de la salut

• L’activitat s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Creu Roja de Tortosa.
• L’Ajuntament de la capital del Baix Ebre i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) són la representació catalana d’aquesta iniciativa que promou la cohesió social.

Les activitats que el programa europeu BRIDGES desenvolupa a Tortosa de la mà del consistori de la capital del Baix Ebre i de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) no s’aturen. La darrera sessió, duta a terme el passat 27 d’abril, es va centrar en l’àmbit de la salut i va consistir en un curs formatiu de primers auxilis de sis hores de durada. Els participants van poder aprendre a utilitzar un desfibril·lador extern automàtic (DEA), així com a realitzar una reanimació cardiopulmonar i la maniobra de Heimlich.

Només tens entre 3 o 4 minuts per reaccionar i fer la maniobra de manera correcta et permet salvar vides”, explica Leo Artega, de 26 anys i un dels participants al taller de primers auxilis. Ha elogiat els aprenentatges obtinguts en aquesta sessió que, degut a les mesures sanitàries preses a causa de la pandèmia, en va haver de restringir el número d’assistents.

El taller de primers auxilis és el primer dedicat a la salut del projectes BRIDGES que, des que va començar les seves activitats al gener del 2020, i en totes les vessants en què s’han desenvolupat —esportiva, cultural i de voluntariat—, ha contribuït a facilitar la cohesió i la convivència intercultural, així com a desenvolupar el sentit solidari i de respecte entre tots els participants.

L’objectiu del projecte és afavorir la integració dels membres més joves dels diferents grups locals a través de l’organització de diferents activitats. “Em sembla molt bé aquest projecte. Quan vaig arribar a Tortosa, fa deu anys, no hi havia activitats com aquestes. M’haguessin ajudat a conèixer més gent”, assenyala Arteaga. Al mateix temps, explica que li agradaria implicar-se en més activitats, no només com a participant, sinó també com a monitor. “Jo soc entrenador de futbol i m’agrada ensenyar i veure com els altres aprenen, així que m’agradaria veure que gent que no té diners per pagar una fitxa o un club perquè els ensenyi, almenys ho puguin fer gratis a través de projectes com aquest”.

La ciutat de Tortosa acull les activitats del projecte BRIDGES com a representant catalana de la iniciativa que també es duu a terme a Àustria, Croàcia, Grècia i Itàlia.

NdP – Taller de primers auxilis – BRIDGES